Solida

O projektu

Uvijek volimo biti komunikacijski partner tvrtki čije se poslovanje temelji na obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša. Solida Grupa već se dugi niz godina bavi izgradnjom solarnih elektrana te smo za njih u početku komunikacijske podrške kreirali vizualni identitet kako bi svoj brand ojačali i učinili prepoznatljivim.

Klijent je odabrao rješenje koje najviše naglašava ekološku orijentaciju tvrtke. Konstrukcija znaka nastala je iz izgleda solarnih panela, a kombiniranjem simetričnih oblika u dvije primarne boje, prikazan je odnos sunca i prirode. Takvom pozicijom oblika unutar znaka dobivena je forma koja podsjeća na prirodno kruženje i obnavljanje energije potrebne za život svih, pa i čovjeka. Kako bismo upotpunili identitet i opisali poslovanje ove obiteljske tvrtke osmislili smo i slogan ''Pokretani Suncem''.

Oblici unutar glavne forme znaka asociraju na listiće, dok negativan prostor prikazuje detalj strukture solarnih ćelija. Odabir tipografije se oslanjao na oblikovanje znaka, a njihovim odnosom postigla se stabilnost i potvrdio dojam stručnosti i pouzdanosti tvrtke. Osim vizualnog identiteta, Grupi Solida pružili smo cjelokupnu komunikacijsku podršku koja je uključivala strateško savjetovanje, PR aktivnosti, pokretanje i vođenje društvenih mreža te medijski zakup. Također, zajedno sa suradnicima, naš je tim osmislio i izradio web stranicu Grupe Solida.