Ukratko o politici privatnosti

Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili, bili oni naši klijenti ili ne. Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

U cilju zaštite Vaše privatnosti, na sve podatke koji su nam izravno dostupni primjenjujemo ova načela poslovanja:

 • Ne prikupljamo više informacija nego je potrebno;
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;
 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno;
 • Kontinuirano provjeravamo da su Vaši podaci sigurno pohranjeni;
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke, osim podataka za koje ste nam izričito dali pisani pristanak.
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama, osim anonimiziranih podataka prikupljenih temljem kolačića iz ove Politike privatnosti;
 • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje, osim kada nam to dopuštaju anonimizirani podaci prikupljeni putem kolačića koje ste prihvatili, a proizlaze iz ove Politike privatnosti;
 • Ne vršimo praćenje posjeta našem web sjedištu, osim kada pristanete na ugradnju kolačića trećih strana temljem ove Politike privatnosti;
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, osim podataka prikupljenih temljem kolačića iz ove Politike privatnosti;

Kao društvo koje profesionalno pruža usluge na tržištu Republike Hrvatske, Europskom gospodarskom prostoru i izvan njega, posvećeni smo između ostalog i promicanju svijesti o privatnosti i potpunoj usklađenosti s Općom uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679), te smo slijedom toga donijeli ovu Politiku privatnosti koja ima za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Ovo web sjedište, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirano je sa svrhom usklađenosti s nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti pojedinaca te će se kontinuirano ažurirati.

Redovito unapređujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu Vaše privatnosti.

Kako i koje Vaše podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti naše web sjedište bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem naše adrese elektronske pošte, Grizli prikuplja informacije o Vama.

Informacije koje ispunite (osobni podaci kao što su Vaše ime, adresa elektroničke pošte, organizacija) ili nam pošaljete izravnom elektroničkom poštom bit će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev.

Naše web sjedište nije namijenjeno osobama mlađima od 16 godina, a ukoliko ste mlađi od 16 godina molimo Vas da nam ne dajete svoje osobne podatke bez pisane privole Vaših roditelja.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ovog web sjedišta i Vaših osobnih podataka je: Grizli komunikacije, Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje podataka?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je priprema najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i agencije Grizli komunikacije d.o.o., ako je isti već uspostavljen.

Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci?

Kriteriji koje voditelj obrade koristi za određivanje razdoblja skladištenja osobnih podataka usklađeni su sa zakonski propisanim rokovima o čuvanju pojedinih kategorija osobnih podataka. Nakon isteka zakonski propisanih rokova za čuvanje osobnih podataka, odgovarajući podaci rutinski se brišu iz podataka ispitanika. Određeni osobni podaci mogu biti uključeni u povijesne sigurnosne kopije koje u sebi sadrže i kombinaciju podataka za koje je istekao zakonski propisani rok o čuvanju podataka i podataka koje je potrebno i dalje čuvati. U takvim slučajevima osobni podaci neće biti obrisani iz sigurnosnih kopija.

Vaše osobne podatke, koje nam dostavite slanjem elektroničke pošte na adrese elektroničke pošte na domeni grizli.hr čuvamo do daljnjeg. To radimo kako bismo, u slučaju da poželite nastaviti već započetu suradnju s nama, imali dostupne informacije iz perioda kada smo već surađivali.

Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade te brisanje Vaših osobnih podataka slanjem zahtjeva na adresu info@grizli.hr.

Kako ćemo koristiti Vaše podatke?

Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo Vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev i u svrhe naše poslovne suradnje, a ako se složite poslat ćemo Vam i elektroničku poštu o ostalim uslugama za koje mislimo da bi mogle biti u Vašem interesu.

Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane agencije Grizli komunikacije i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja cloud usluga, usluga elektroničke pošte i web hostinga koji se nalaze unutar EU.

Grizli neće nikada dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom neovlaštenom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

Informacijsk sigurnost

Kada Grizli prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke, fizičke i procesne mjere.

Osiguravamo najvišu razinu zaštite podataka, kako za našu internu poslovnu dokumentaciju, tako i za Vaše osobne podatke.

O poslužitelju našeg web sjedišta

Ovo web sjedište je smještena pri referentnom pružatelju usluga web hostinga u EU, koji također provodi mjere zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti.

Sav promet (prijenos datoteka) između ovog web sjedišta i Vašeg web preglednika je enkriptiran i isporučen putem HTTPS razine.

Unaprijeđenje ove Politike privatnosti

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade.

Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • pristupa svim osobnim podacima koje je Grizli prikupio o Vama,
 • ispravljanja osobnih podataka koje Grizli ima o Vama,
 • brisanja osobnih podataka koje je Grizli prikupio o Vama,
 • ograničavanja obrade Vaših osobnih podataka od strane agencije Grizli,
 • prigovora na obradu Vaših osobnih podataka od strane Grizlije, ili
 • zahtjeva za Vašim osobnim podacima koje je Grizli ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni: poslati elektroničku poštu na info@grizli.hr, ili poslati svoj zahtjev na adresu:

Grizli komunikacije d.o.o., Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb, a mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku, potpuno besplatno.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

Ukoliko smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita, u svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili mjesto rada.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Adresa: Selska cesta 136, HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

Adresa elektroničke pošte: azop@azop.hr

Web sjedište: http://www.azop.hr